Pilotprojekt | Visuel Patientforberedelse

Det seneste pilotprojekt under koncept 4 (Visuel Patientforberedelse) har fokus på den rejse, overvægtige patienter gennemgår efterfølgende et gastric-by-pass og/eller et stort vægttab. Piloten vil visualisere denne rejse, for at sikre patienten har en bedre forståelse af hvad de kan forvente, så de kan forholde sig bedst muligt til forløbet.

Efterfølgende et stort vægttab oplever mange patienter en stor mængde overskydende hud, hvilket ofte skal fjernes igennem et eller flere indgreb/operationer. Dette forløb kan dog strække sig over flere år, med indgreb på både maven, ryggen, lårene, armene eller brystet, hvilket også kan føre fysiske og psykiske gener med sig.

Det kan derfor ofte være svært for patienten at forestille sig, hvad de skal forvente af forløbet og hvordan det endelig resultat bliver. Mange forstiller sig typisk, at de kommer til at se ud som de husker dem selv som ganske unge, hvilket dog ikke er tilfældet. Det er derfor vigtigt at sørge for patienten er bevidst om forløbets omfang, så de kan forberede sig bedst muligt, og er bevidste om de mulige gener der kan opstå ved fjernelsen af overskydende hud. Samt at de er afklaret med de ikke får deres oprindelige krop igen, men at der vil være en forandring som de fortsat skal forholde sig til.

 

For at opnå dette vil animationerne tage patienten igennem denne lange rejse, hvor de føres igennem fra start til slut. Dette opdeles på følgende måde:

  • Før operation med det generelle
  • Selve operationen og det efterfølgende forløb
  • Patientens rejse som en figur med tanker og følelser der fortæller historien om hvordan det er at skulle have fjernet overskydende hud

Pilotprojektet foregår i samarbejde med Afdeling Z på Odense Universitetshospital og KKArt som står for den grafiske udformning til projektet.